Udgivet i Skriv en kommentar

Nordjysk badmintontræner blev Årets Energibundt

Efter flere år som frivillig fik Gitte Paulsen fra Lindholm Badminton Klub – under DR’s store show Sport 2018 – overrakt Ørsted og Danmarks Idrætsforbunds pris som Årets Energibundt.

Da Sport 2018 lørdag aften rullede over skærmen, modtog Gitte Paulsen prisen Årets Energibundt. Hun fik den som en anerkendelse for sit store, frivillige engagement i Lindholm Badminton Klub i Nørresundby, hvor hun igennem tiden har ageret alt fra badmintontræner til tilrettelægger af stævner og arrangementer.

Gitte Paulsen vandt prisen foran to andre nominerede, Lis Bay og Anders Scheibel, for sit mangeårige og imponerende engagement i Lindholm Badminton Klub, hvor hun har stor betydning for klubbens mangfoldighed og sociale sammenhold.

Med prisen får Gitte 75.000 kr., hvoraf 50.000 kr. går til Lindholm Badminton Klub og 25.000 kr. til Gitte Paulsen selv. De to øvrige nominerede modtager hver 10.000 kr. for deres store frivillige indsatser i henholdsvis Tissø Roklub og Roskilde BMX-klub.

Gitte Paulsen ved allerede, hvad den store pris skal bruges til.

“Jeg vil foreslå bestyrelsen, at vi bruger pengene til en træningslejr for børn og frivillige,” siger Gitte Paulsen, som har formået at vækste Lindholm Badmintonklub fra 35 til 108 ungdomsspillere på en enkelt sæson.

”Du skal engagere forældrene – og de behøver kun at bidrage i små doser. Og så skal du ud til skolerne og vise børnene, hvilke gode muligheder der er i den lokale badmintonklub,” siger Gitte Paulsen.

Gitte, der i dag er 53 år, har selv spillet badminton, siden hun var barn og har nydt godt af fællesskabet i foreningslivet. Nu hvor eliteplanen er fortid, har hun valgt at give det tilbage, hun selv har fået i mange år – ved at engagere sig i foreningslivet. Hun er i dag formand for Badminton Nordjylland og aktiv træner og igangsætter i Lindholm Badminton Klub.

”Jeg vil gerne give noget tilbage. Det kan jeg gøre ved selv at engagere mig, men også ved at sætte noget i gang, som fungerer, selv når jeg ikke kan komme ned i klubben,” siger Gitte og fortsætter: ”Alle vil gerne hjælpe. Men det kan virke uoverskueligt, hvis ikke du ved hvordan.”

Prisen Årets Energibundt er stiftet af Ørsted og Danmarks Idrætsforbund som en hyldest til det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne landet over. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

”Energibundter som Gitte, Lis og Anders er hver dag med til at gøre en stor forskel for de lokale sportsforeninger med deres særlige engagement. De lægger en kæmpe, frivillig indsats i at arrangere, træne og i særlig grad bidrage til sammenholdet i foreningen. Det er en uselvisk indsats, der er helt afgørende for de lokale foreninger,” siger HR-direktør i Ørsted, Hanne Blume, der overrakte prisen til Gitte Paulsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *