Udgivet i Skriv en kommentar

Verden forbereder sig på at løbe

Næsten 100.000 løbere vil i dag d. 3. maj samles om det globale verdens løb Wings for Life World Run.

Fra det globale ”race kontrolcenter” i Spielberg i Østrig vil alles øjne hvile på massestarten, som finder sted kl 13.00 på 35 lokationer verden over.

I Aarhus vil 1500 danske løbere tage plads i startboksen og sammen være en del af dette unikke løb, som til dato er det største velgørenhedsløb på verdensplan.

Hvert år bliver mindst 175 danskere rygmarvsskadede som følge af en ulykke eller sygdom. Mange får svære lammelser og havner i en kørestol, andre får nedsat gangfunktion. Med den rette forskning er der håb for, at flere af de ramte kan genvinde dele af deres førlighed – og det er netop dette som løbet Wings for Life World Run handler om.

Wings for Life Run er et unikt løb. Det omfatter hele spektret af løbere, og alle ­– fra motionister til professionelle ultraløbere – kan deltage. Løbet har ingen fast afstand – deltagerne vil derimod blive forfulgt af en flytbar målstreg i form af en bil, der hele tiden accelererer i fart. Hver deltager i hele verden vil starte på nøjagtig samme tid, og aldrig har verden set et lignende løb.

Hele ideen bag løbet er at støtte organisationen Wings for Life’s mission, som er at forbedre forskningen inden for reparation af rygmarvsskader.

Som deltager bliver man ikke blot en del af en unik global sportsbegivenhed, men ligeledes bidrager man til kampen om at finde en kur for genetablering af nerveforbindelsen i rygmarven.

Tid og sted:

D. 3. maj 2015 kl. 13.00 i Aarhus
Det danske løb starter på Store Torv, hvor Aarhus Domkirke i dets smukke omgivelser, giver deltagerne en god start når de sætter i gang for at opnå eller endda overgå deres personlige mål! Løb for dem som ikke kan.