Udgivet i Skriv en kommentar

Hvem vinder kampen om Europa League-pladserne?

Bayern München kunne i søndags juble over mesterskabet for tredje år i træk, da Mönchengladbach besejrede Wolfsburg på hjemmebane. Weekenden skabte dog ikke yderligere afstande i bundstriden, og kampen om pladserne i Europa er også fortsat åbne.

Hamburger SV fik endelig gang i pointhøsten hjemme mod Augsburg, der havde danske Pierre Emile Højbjerg på banen i kampens sidste 20 minutter. Den danske landsholdsspiller kunne dog ikke forhindre hjemmeholdets Pierre-Michel Lasogga i at score til slutresultatet 3-2. Hamburger SV er nu kun er ét point fra Leon Andreasens Hannover 96, der ligger over stregen.

Netop Hannover tabte hjemme 1-2 til Hoffenheim på en sen scoring af Sven Schipplock bare syv minutter før tid. Hannover har nu spillet 14 kampe i streg uden sejre og nærmer sig en mulig nedrykning. Det samme gør Freiburg, der kun har to point ned til Hamburger SV, som altså indtager den uønskede 17. plads. Freiburg-holdet er dog kendt for sine overlevelsesevner, og de lod sig heller ikke ryste af at komme bagud 2-0 ude mod Stuttgart, der også ligger i bunden. I stedet kæmpede holdet sig tilbage i kampen takket være et straffesparksmål efter 60 minutter af Nils Petersen. Senere i kampen modtog hjemmeholdets Adam Hlousek sit andet gule kort, og med kun 10 mand på banen kunne Stuttgart ikke holde stand. Med sit andet mål i kampen sikrede Nils Petersen et livsvigtigt point i bundstriden til Freiburg og sørgede samtidig for at spændingen i bundstriden fortsat er på sit højeste.

Ifølge Eurosports faste Bundesligakommentator Henrik Hvillum byder weekenden på især to interessante opgør i Bundesligaen set i lyset af sidste uges spillerunde:

“Det tegner til at blive et spændende opgør mellem Hoffenheim og Dortmund. Begge hold kommer med friske sejre i bagagen, og begge hold kan stadig nå de eftertragtede Europa League-pladser. Så der er lagt op til en god fodboldkamp, hvor det er svært at pege på en egentlig favorit”.

Dortmund nærmer sig Europa League-pladserne takket være mål af Aubameyang og Kagawa, der sikrede de gulblusede en 2-0 sejr over Frankfurt. Med kun tre point op til rivalerne fra Schalke, der lader til at være gået fuldstændig i stå, er den Europa League-givende 5. og 6. plads stadig inden for rækkevidde. I tirsdagens pokalsemifinale mod Bayern München trak Klopps tropper det længstre strå efter forlænget spilletid, så Dortmund ser ud til at være inde i en god stime.

Også kampen mellem Mainz og Hamburger SV står højt på listen over seværdige kampe i weekenden hos Hvillum:

”Hamburger SV fik tre livsvigtige point, da de slog Augsburg 3-2, men det ser stadig svært ud for dem i bundstriden. På trods af deres seneste sejr er det svært at se, hvordan de skal slå Mainz. Men alt kan ske, og Hamburger SV har i den grad brug for pointene, hvorimod Mainz virker sikre på at undgå nedrykning”.

Følg Bundesligaen LIVE på Eurosport 2 og Eurosport Player i weekenden.